Plācenīši “Neprātīgi garšīgi” – pagatavojami vienkārši, bet tik garšīgi, sulīgi, aromātiski, ka pat trūkst vārdu

Plāceņi ar gaļas pildījumu ir vienkāršs, bet neticami garšīgs ēdiens, ko viegli pagatavot mājās.

Šajā receptē mēs pastāstīsim, kā pagatavot maigu mīklu ar kefīru un sulīgu gaļu, kā arī sniegsim padomus gatavošanai un pasniegšanai.

Mīklas plāceņi ar gaļas pildījumu: soli pa solim

Gatavojam mīklu:

Dziļā bļodā sajauciet siltu kefīru (istabas temperatūrā) ar sāli un sodu. Rūpīgi samaisiet ar putojamo slotiņu vai karoti, līdz soda pilnībā izšķīst.

Pakāpeniski pievienojiet izsijātus miltus, mīcot mīklu. Miltus pievienojiet pamazām, lai mīkla nekļūtu pārāk stingra. Tai jābūt mīkstai un maigi elastīgai.

Kad mīklu vairs nav ērti mīcīt bļodā, pārnesiet to uz darba virsmu. Turpiniet mīcīt, nepievienojot vairāk miltu. Ja mīkla līp pie rokām, ieeļļojiet tās ar augu eļļu.

No mīklas izveidojiet bumbu, ielieciet to maisiņā un ļaujiet atpūsties 15–20 minūtes.

Gatavojam pildījumu:

Sīpolu sagrieziet kubiņos un apcepiet augu un sviesta maisījumā līdz zeltainai krāsai.

Vārītu gaļu lieciet sālsūdenī, pēc tam samaliet to gaļas mašīnā caur vidējo vai lielo restīti.

Maltajai gaļai pievienojiet apceptos sīpolus, zaļumus, sāli, piparus, koriandru un buljonu. Samaisiet līdz viendabīgai konsistencei. Buljonu pievienojiet pakāpeniski, lai pildījums būtu sulīgs.

Veidojam plācenīšus

Sadaliet mīklu porciju gabaliņos, sarullējiet tos bumbiņās un viegli apkaisiet ar miltiem.

Izrullējiet katru bumbiņu plānā plāksnē (apmēram 0,3 mm), pārkaisot darba virsmu ar miltiem, lai mīkla nepieliptu.

VIDEO:

Lasi vēl: Cilvēki, kas dzimuši šajos gados, ir vecas dvēseles, kuras atnākušas pabeigt savu misiju

Uz vienas mīklas plāksnes puses uzlieciet pildījumu (1,5–2 ēd. k.), malas viegli apsmērējiet ar ūdeni un pārlokiet ar otru pusi. Rūpīgi saspiediet malas, vēlams nogriezt nelīdzenumus un, ja vēlaties, pārbrauciet pa malām ar dakšiņu skaistumam.

Cepam plāceņus!

Cepiet plāceņus uz sausas pannas (vislabāk derēs pankūku panna — to ērtāk apgriezt, jo tai nav augstu malu) uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai garoziņai no abām pusēm.

Gatavos plāceņus apsmērējiet ar izkausētu sviestu un kārtojiet vienu virs otra kaudzē.

Padomi un ieteikumi:

Pildījuma varianti: Var izmantot ne tikai vārītu gaļu, bet arī apceptu vistas vai liellopa maltu gaļu.

Svaiguma saglabāšana: Lai plāceņi neizžūtu, pēc cepšanas pārklājiet tos ar vāku vai dvieli.

Pildījuma sulīgums: Buljona pievienošana pildījumam padara to sulīgāku un aromātiskāku.

Plāceņi ar gaļas pildījumu — ideāls ēdiens ģimenes vakariņām vai draugu pulciņam. Vienkāršā pagatavošana un pārsteidzošā garša padara tos par iecienītu ēdienu jebkurā virtuvē. Pamēģiniet pagatavot pēc šīs receptes un izbaudiet rezultātu!

Sastāvdaļas:

kefīrs — 300 ml

soda — 1 tējk.

sāls — 1 tējk.

milti — 400–420 g

gaļa — 350–400 g

sīpoli — 2 gab. (vai 1 liels)

sviests — 20–30 g (cepšanai)

augu eļļa — 2 ēd. k.

buljons — 200 ml

zaļumi — pēc vēlēšanās (man koriandrs)

sāls, pipari — pēc garšas

sviests — gatavo plāceņu apsmērēšanai

Lasi vēl: Tualetes pods pil pēc ūdens nolaišanas: trīs risinājumi, kā novērst šo pastāvīgo noplūdi

Lai jums labi garšo!